Sinema Bizim DNA'mızın Bir Parçası!

YRF'den Yash Chopra'nın mirasına ve bunun Hindistan ve Hintliler üzerindeki son 50 yıllık kültürel etkisine bir övgü niteliği taşıyan, çok beklenen Netflix belgesel dizisi The Romantics 14 Şubat'ta inanılmaz beğeni topladı. Belgesel dizisinde Shah Rukh Khan, Karan Johar, Rishi Kapoor ve Abhishek Bachchan, Hint film endüstrisinin Hindistan ve Hintliler için pop kültürünü şekillendirme gücüne nasıl sahip olduğu konusunda yüreklerini açıyor.
Shah Rukh, Hint sinemasının DNA'larının bir parçası olduğunu ve dünyaya neşe ve sevgi yaydığını düşünüyor. ''Sinemamız, sabah kalktığınızda dişlerinizi fırçaladığınız kadar, Hindistan'daki hayatımızın bir parçası. Bu sadece bizim doğal bir parçamız. Sinemada, Hintli film yapımcılarının müzik karşısında sıkışıp kaldıkları ya da onu bir müzik formatı gibi korudukları bir güzellik var.'' 
Karan Johar, filmlerimizin ülkenin kültürünü mümkün olan en canlı şekilde tasvir etmeye çalıştığını söylüyor. ''Biz inanılmaz bir yeriz. Pek çok kültürün ve pek çok dine sahip bir ülkeyiz. Rajasthan'ın renkleri, Güney Hindistan'ın kumsalları, Kuzey'in cömertliği ve cömertliği var."
Rishi Kapoor, Hint film endüstrisinin uluslarını dünya çapında gururlandırmasından gurur duyuyor. ''Sinema söz konusu olduğunda kesinlikle dünyayla hesaplaşması gereken bir gücüz. Dünyanın en büyük film yapan ülkesiyiz. Batı'nın Hint sinemasını algılama biçimi sadhularla, yılan oynatıcılarıyla, fillerle ve ineklerle ilgili değil. Uzun yoldan geldik."
Bu arada Abhishek Bachchan, Hint filmlerinin gerçekten eşsiz olduğunu düşünüyor. "Hindistan'dan çıkan filmler tamamen Hindistan'a, bizim ahlak anlayışımıza ve kültürümüze özgüdür ve başka biri gibi olmaya çalışmazlar."
Aamir Khan'dan Salman Khan'a, Shah Rukh Khan'dan Ranbir Kapoor'a, Amitabh Bachchan'dan Ranveer Singh'e, Rani Mukerji'den Hrithik Roshan'a, Katrina Kaif'ten Anushka Sharma'ya Hint sinemasının mega yıldızları ve ikonları bir araya geldi ve The Romantics'de Yash Chopra ve YRF'nin Hint sinemasına katkısı hakkında konuştu.

Yorumlar

BU HABER HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELER ?